fbpx

VICTU-Kids

Kostforløb til børn og unge

Kostforløb med VICTU-Kids er forløb, tilpasset børn og unge fra 7-13 år*, der kæmper med overvægt.

Jeg er certificeret kostvejleder med speciale i børn og overvægt og uddannet pædagog.

Jeg møder børnene i øjenhøjde med en anerkendende tilgang.
Jeg tilpasser inddragelsen af barnet i kostforløbet i forhold til dets alder og modenhed.

* 14 årige tilbydes vægttabsforløb som voksne (da de ikke vokser så meget længere) – se forløb her.

Børn og overvægt

Som forældre vil man gerne skåne sit barn, og man kan være bange for at såre dem. Derfor undlader man måske at tale med sit barn om overvægt, selvom de fleste børn udmærket er klar over, at de er større end deres klassekammerater.

Jeg mener, at det er vigtigt at inkludere barnet i kostforløbet, såfremt det er muligt. På den måde får barnet ikke en følelse af, at der foregår noget bag ryggen på barnet og dermed mister tilliden til os voksne.
Jeg mener, at det er muligt at inkludere og støtte barnet i et kostforløb på en kærlig og omsorgsfuld måde uden at barnet får et knæk i deres selvværdsfølelse.

Det er vigtigt, at vi er ærlige overfor vores børn og lytter til dem. Vi skal tage deres følelser omkring overvægt alvorligt – ellers vil de ikke føle sig hørt, og de vil føle sig ”forkerte”, fordi de ikke føler sig anerkendt i deres følelser omring overvægt.
Det vigtigste for vores børn er at vide, at vi elsker dem uanset hvad, og at vi vil være der for dem og støtte dem i kampen mod overvægten.

Kostforløb

Jeg tilbyder personlige forløb med personlige samtaler med mig samt online forløb, som er til forældre, der gerne selv vil støtte deres børn uden personlige møder med mig, men stadig kan have brug for støtte i processen,