, , ,

En familieklassiker i en sundere udgave 😋

Jeg elsker smukke retter og bliver ofte inspireret af alle de lækre retter, man ser i de forskellige magasiner. Men nogle gange kommer man bare ikke udenom de gode gamle klassikere såsom boller i karry.

Boller i karry er jo absolut ikke en særlig smuk ret, men den smager dejligt, den er nem at lave, og den passer perfekt ind i vores familie, for børnene er vilde med den 🙂

Jeg laver boller i karry i en sundere version, og jeg synes at, kødbollerne er saftige, og sovsen er cremet og lækker.

Opskriften til 4 pers. får du her:

Kødboller:

1 pk. hakket kyllingekød
1 revet løg
Salt og peber
2 terninger svinebouillon
Vand

En gryde fyldes med vand, og de 2 bouillonterninger kommes i gryden.
Hakket kyllingkød, revet løg, salt og peber røres sammen og formes til små boller.
Når vandet koger, kommes kødbollerne i. Kødbollerne ligger i vandet til sovsen er klar.

Kcal. pr. 100 g/148 kcal

Karrysovs

20 g smør
2 tsk. karry
2 1/2 spsk. hvedemel
4 dl. fond fra det vand, kødbollerne har kogt i
1,5 dl. minimælk
Salt og peber

Smelt smørret i en gryde ved høj varme. Kom karry ned til smørret, og lad det bruse op. Skru ned for varmen, og rør melet ud i det smeltede smør, til det har suget det hele.
Hæld fonden ned i gryden lidt ad gangen, og pisk konstant for at røre klumperne ud. Når sovsen er tyknet, kommes mælken i.
Sovsen smages til med salt og peber, og kødbollerne kommes i karrysovsen.

TIP: Hvis man som mig nogle gange ikke kan få rørt klumperne ordentlig ud, kan stavblenderen bruges 👍🏻

Kcal pr. 100 g/67 kcal 

Boller i karry kan serveres med ris eller spidskål, der er stegt på panden i lidt smør, salt og peber.

Velbekomme 🤗

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *