, , , , ,

Chokolade nøddecreme

sukkerfri nutella

Indlægget indeholder affiliate links.

Her får I opskriften på min version af en sukkerfri nutella.

Ingredienser:

300 g nødder (hasselnødder, mandler, cashew – hvad end du bedst kan lide)

1/4 tsk. salt

5 spsk. kakao

1 1/2 dl. mælk

6 spsk. sukrin

Evt. Easis Sød 

 

Sådan gør du:

Nødderne ristes i ovnen 10-12 minutter ved 200 grader.

Kom nødderne i et viskestykke og nuldr skallen af, så godt som du kan – jeg var ikke så tålmodig, så der var masser af skal tilbage på nødderne.

Nødderne kommes i en foodprocessor/blender og blendes, indtil det bliver til nøddesmør.
Denne proces kan godt tage lidt tid og måske din blender/foodprocessor skal have en pause undervejs.

Når dine nødder er blevet til nøddesmør, kommer du resten af ingredienserne i, og blender indtil du har en cremet chokoladecreme.

Smag evt. til med Sød, hvis du gerne vil have den sødere.

Jeg brugte min Kitchen Aid minihakker, og det tog kun 5 minutter at blende til nøddesmør.
Så står du og mangler en alsidig minihakker, kan jeg bestemt anbefale den – den er virkelig fantastisk!

Chokolade nøddecremen smager dejligt på et stykke knækbrød med frugt.
Den er lidt mere kornet end eksempelvis nutella, men det er vel charmen ved at det er hjemmelavet – derudover er der også færre kalorier i, og så påvirker den heller ikke dit blodsukker

1 spsk. (14 g) = 50 kcal

sukkerfri nutella

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *